19:50

Torslanda IK

Referat: Älvängens IK 03/04 - Torslanda IK

Seriepremiär hemma mot Torslanda i Älvängenhallen.
Vi visste att det väntades ett skolat motstånd och vi kommer inte igång riktigt som vi hoppats på. Vi skapar trots detta många fina chanser, men deras målvakt var omutlig och tog allt. Istället kommer 0-1 på ett skott som Sofia räddar men den går på Annie och studsar in i mål. Underläge i halvtid och det är ju detta som utvecklar och tvingar oss att hitta sätt att vinna på trots att vi inte riktigt är hundra för dagen.
I andra halvlek lämnar vi vårt trygga låga försvarsspel och sätter nu hög press, det var definitivt nyckeln till framgång denna kväll. Deras bollinnehav blir nu minimalt och stressat och med 10 minuter kvar körde vi även upp Sofia och körde joker. Några minuter senare var det ledning 2-1 efter två identiska mål av My på pass från Annie. Vi fortsätter med joker trots ledning och pressar tillbaks dem rejält. De sticker upp i någon kontring men mycket mer skapar de inte.
Seger 2-1 och det är en taktisk triumf att man med små justeringar kan vända matcher när spelet inte funkar.
Klart bäst idag var försvarsspelet, trots att vi möter ett bra lag skapar de minimalt med chanser under 40 minuter.
Roligt att möta lag som försöker spela riktig futsal, jämna matcher utvecklar oss mest. Roligt med bra domare som tog uppgiften på allvar.
Vi hälsar även Linnea Enyck varmt välkommen till vårt lag, en bra debut och när hon blir varm i kläderna kommer det ge oss ytterligare en fin byggkloss i vårt lagbygge.